Gemeente Maastricht gestart met (intensieve) Gezinsregie

In Maastricht is van 2018-2020 binnen het project ‘Huishoudens met domeinsoverstijgende kosten’ van de pilot Blauwe Zorg in de wijk succesvol geëxperimenteerd met het voeren van gezinsregie (klik hier voor de resultaten),

Dit project vond plaats in vier wijken van Maastricht. Cijfers uit de arrangementenmonitor laten echter zien dat ongeveer 650 huishoudens in de gemeente Maastricht stapeling van zorg hebben. Het voeren van intensieve procesregie zou met name op (een deel van) deze huishoudens van toepassing zijn. Het voeren van intensieve procesregie is een complex geheel dat voorzichtig geïmplementeerd moet worden.
Vanaf januari 2021 is de gemeente Maastricht gestart met een implementatieplan voor (intensieve) procesregie. Het had de voorkeur dat uit elk Integraal team minimaal één consulent zou deel nemen. Deze uitvraag is gedaan middels een belangstellingsregistratie in het voorjaar 2021.

In april 2021 heeft een kickoff plaatsgevonden met de 12 deelnemende consulenten samen met de gezinsregisseurs uit Blauwe Zorg in de wijk (Sanny Stauder en Danny Martens). Inmiddels is gestart met het begeleiden van deze groep consulenten door de gezinsregisseurs, waarna gezinnen benaderd zullen worden met de aanpak intensieve gezinsregie. De 12 “regisseurs in wording” worden binnenkort getraind door Cisca van der Meijs in het werken met Positieve Gezondheid.
De gehele aanpak wordt gemonitord door de gemeente Maastricht in samenwerking met ZIO, levantoGroep en de arrangementenmonitor.


Onlangs is hiervoor aandacht geweest in de media.
Algemeen Dagblad 27 mei 2021, klik hier
L1nieuws 27 mei 2021, klik hier

Meer informatie? Neem dan contact op met Danny Martens, gezinsregisseur M: 06 13109548; E: d.martens@zio.nl

unsplash-image-YtvItJoIREk.jpg