Project "Maatje op recept" gestart voor mensen met eenzaamheid

"Maatje op recept" is een project in de vier Blauwe zorg wijken dat is gericht op mensen met eenzaamheidsproblematiek, die wel nog zelfredzaam zijn. Bij Maatje op recept helpt het maatje de ander zich beter te gaan voelen, door samen haar of zijn sociale leven uit te breiden.

Een maatje is een vrijwillig(st)er die wekelijks op bezoek gaat bij iemand die extra aandacht kan gebruiken. Er wordt aan de hand van positieve gezondheid, samen bekeken welke wensen iemand heeft. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om mensen die graag samen met iemand willen praten, wandelen, winkelen of tuinieren. Het doel is om sociaal weer actiever te worden.

In dit project is het de bedoeling dat de mensen via de huisarts, wijkverpleging, sociale teams, specialist ouderengeneeskunde, opbouwwerkers of Thuiszorg worden aangemeld bij de coördinator van het project, Nel Knapen van Trajekt.
Op dit moment worden de vrijwilligers geworven en zal gestart worden met een training die gaat plaatsvinden op 8 oktober, 22 oktober, 29 oktober en 26 november.  

Meer informatie/aanmelding?

Binnenlopen bij Nel Knapen voor meer informatie kan op dinsdagochtenden tussen 10:00 en 12:00 uur in het Trefcentrum aan de Edisonstraat 4.
Voor een kennismakingsgesprek of voor het aanmelden van mensen uit de wijken die volgens u in aanmerking kunnen komen voor een maatje kunt u ook bellen (043 7630010) of mailen met Nel Knapen, c (nel.knapen@trajekt.nl).

eenzaamheid.jpg