Voortgang onderzoek Blauwe zorg in de wijk

Het onderzoek naar de pilot Blauwe Zorg is volop in beweging! Dat blijkt uit de volgende berichten:

Study Design van wetenschappelijk onderzoek naar Blauwe zorg in de wijk gepubliceerd in BMC Public Health
Onderzoeker Sanne Grootjans heeft haar eerste artikel gepubliceerd in de prestigieuze journal ‘BMC Public Health’. In dit artikel staat de opzet van het wetenschappelijk onderzoek naar blauwe zorg in de wijk in detail beschreven. Veel leesplezier! https://bmcpublichealth.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12889-019-6551-5


Presentatie Citizen Science in Blauwe Zorg in de Wijk bij de Provincie Limburg en Provincie Groningen
Ine Hesdahl-de Jong en Sanne Grootjans van de Universiteit Maastricht hebben woensdag 27-3-2019 een presentatie over Citizen Science gegeven. Een delegatie van de Provincie Groningen was afgereisd naar het zuiden voor een werkbezoek bij de Provincie Limburg om geïnformeerd te worden over de beweging Limburg Positief Gezondheid. De delegatie was onder de indruk van de pilot Blauwe zorg in de wijk en het Citizen Science project.


Onderzoek blauwe zorg in de wijk gepresenteerd bij het International Conference of Integrated Care (ICIC 2019) in San Sebastian
Onderzoeker Sanne Grootjans van de Universiteit Maastricht heeft tijdens het ICIC congres een presentatie mogen geven over Citizen Science en Blauwe zorg in de wijk. Er was, zowel nationaal als internationaal, veel belangstelling voor blauwe zorg in de wijk.  Daarnaast heeft prof. Dirk Ruwaard met een delegatie van de Universiteit Maastricht een workshop gegeven over het evalueren van de resultaten van de anderhalvelijns zorg. Het was een leerzaam congres!

 

foto talk san sebastian.jpg