"Het Andere Gesprek": Nieuw Trainingsaanbod Positieve Gezondheid In Zuid-Limburg

LEVANTOgroep, ZIO en Radar willen de beweging van Positieve Gezondheid die in Maastricht is ingezet binnen Blauwe Zorg in de wijk, verbreden, versterken en versnellen. In die beweging werken zo veel mogelijk professionals en organisaties samen om op basis van Positieve Gezondheid, conform de visie van Machteld Hubert, het “andere gesprek” te voeren met de client.

Ervaringen van professionals met het voeren van het “andere” gesprek
Professionals ervaren het voeren van het andere gesprek als een verademing. Het gaat er om naar een cliënt te luisteren, op een open onbevooroordeelde en aandachtige manier. Oplossingen – door mensen zelf  bedacht – zijn vaak van een verbluffende eenvoud!
“Ik werk al 40 jaar in de hulpverlening en heb nu, voor de éérste keer in mijn werkzame leven, het idee dat we echt maatwerk leveren en ondersteunen. Oplossingen waar de burger/cliënt zelf voor kiest. Passend haalbaar en dicht bij huis.”

Trainingsaanbod voor Zuid-Limburg

Positieve Gezondheid kiest dus een andere invalshoek.
Maar hoe begin je er mee?
En hoe voer je dat “andere” gesprek met je cliënt?
Daarom hebben deze drie partners een trainingsaanbod ontwikkeld voor alle beroepskrachten op het gebied van zorg, welzijn, wonen en inkomen in Zuid-Limburg. Maar ook voor HR-managers en andere geïnteresseerde medewerkers binnen zorg- en welzijnsorganisaties.
De trainingen en workshops worden verzorgd door (IPH-gecertificeerde) trainers die, evenals de coaches, ook zelf werkzaam zijn (geweest) als zorgverlener en binnen de Blauwe Zorg pilot.

  • Klik HIER voor het complete trainings- en coachingsaanbod en voor alle contactgegevens!

  • De eerste trainingen zijn al voor juni/juli gepland. Je kunt je nog inschrijven, klik hier.


Ervaringen van professionals met gedachtegoed Positieve Gezondheid
“Ik ervaar zoveel meer rust in mijn werkdagen, ik hoef niet meer alles te regelen voor mijn cliënten/medewerkers, want ik kijk veel meer met hun naar wat ze zelf kunnen en bevraag vaak op wat er nodig is.”
“Ik merk dat Positieve Gezondheid buiten het werkgebied ook een grote rol kan spelen; zoals het oprecht luisteren en daardoor met vrienden en familie tot een betekenisvoller contact te komen”.

Katrien Pleunis, trainer en coach / Mischa Deusings-Klerks, coach / Cisca van der Meijs, trainer

Katrien Pleunis, trainer en coach / Mischa Deusings-Klerks, coach / Cisca van der Meijs, trainer