Filmpje over samenwerking huisartsenpraktijk en Sociale Team

In een kort filmpje vertelt huisarts Jan van Rooy over de samenwerking tussen de huisartsenpraktijk en het Sociaal Team in Nazareth te Maastricht. Hij legt uit wat het Sociaal Team is en wat team kan betekenen voor de patiënt/cliënt die bij de huisarts komt met een vraag die (direct of indirect) betrekking heeft op andere zaken dan het fysieke en psychische.
Belangrijk is om samen met de patiënt/cliënt te kijken naar wat hij of zij zelf wilt. “Hoe kunnen we jou helpen stappen vooruit te zetten op de leefgebieden die voor jou van belang zijn”? Daarbij wordt gewerkt conform het gedachtengoed van Positieve Gezondheid (Machteld Huber).

Filmpje: Samenwerking Sociale teams met huisartsen (4:04 min)

Dit voorbeeld uit de pilot Blauwe Zorg in de wijk laat zien hoe het ánders kan, als antwoord op versnippering in de zorg en schotten in de financiering. Binnen Blauwe Zorg in de wijk is in Maastricht gewerkt aan een goede samenwerking tussen huisarts, GGZ en sociaal domein. De rode draad vormt Positieve Gezondheid waarbij naar alle levensgebieden gekeken wordt en samen met de patiënt besproken wordt wat de patiënt zelf wilt.

In een ander kort filmpje legt Jan van Rooij uit hoe hij Positieve Gezondheid gebruikt in zijn spreekkamer. Klik hier.

jan van rooy met Monique.png