Geslaagde aftrap Your COACH Next Door; Samen sterk voor kinderen met Overgewicht!

Geslaagde aftrap Your COACH Next Door; Samen sterk voor kinderen met Overgewicht!

Op 17 mei j.l. werd in de MVV businessclub een kijkje in de keuken geboden van “Your COACH Next Door”. Met inspirerende presentaties en ronde-tafelsessies werd nader kennisgemaakt en werden nieuwe veelbelovende netwerken gevormd.

Landelijke proeftuin
Sinds begin 2017 is Maastricht proeftuin in de landelijke ontwikkeling naar een model voor kinderen met overgewicht. In opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, is Care4Obesity met acht proeftuingemeentes aan de slag gegaan om samen een landelijk model te ontwikkelen voor deze doelgroep. De eerste versie van dit model is inmiddels opgeleverd.

Your COACH next door
In Maastricht wordt binnen COACH al lange tijd door MUMC+ geïnvesteerd in een multidisciplinaire gezinsaanpak voor kinderen met overgewicht en obesitas. En met succes! Om nog meer kinderen met overgewicht de kans te bieden om van de successen binnen COACH te profiteren, is Your COACH Next Door (YCND) gestart, waarbij een wijkgerichte aanpak wordt gehanteerd en de 'coach' letterlijk 'next door' wordt gebracht. MUMC+, GGD Zuid Limburg, gemeente Maastricht, Envida , Maastricht Sport en ZIO werken samen binnen YCND.
POH Jeugd, Charida Smeets, heeft binnen YCND de rol van Centrale Zorgverlener, naast jeugdverpleegkundige Jolanda Huveners van de GGD Zuid Limburg.
Op 17 mei j.l. werd in de MVV businessclub een kijkje in de keuken geboden van  YCND. Kinderarts Anita Vreugdenhil nam de deelnemers uit de verschillende organisaties mee in een inspirerende presentatie over de achtergronden en het tot stand komen van YCND. Ook kwartiermaker YCND van de provincie Limburg, Barend van Dijk, stelde zich voor en vertelde over zijn plannen om YCND provincie-breed op de kaart te gaan zetten. In enkele ronde tafel-sessies werd van gedachten gewisseld over de aanpak en werden plannen gemaakt om de samenwerking rondom kinderen met overgewicht steviger te gaan neerzetten. Met veel enthousiasme werden de materialen ontwikkeld tbv gebruik door de centrale Zorgverleners gepresenteerd en onder het genot van een drankje en gezond hapje werd nader kennis gemaakt.

Meer informatie
Meer informatie over het project YCND binnen de pilot Blauwe Zorg in de wijk treft u hier aan.
Het vervolg van dit project zal gecommuniceerd worden via deze website.
 

coach1.jpg