'Dit ben ik! Wie ben jij? Video portretten uit de wijk.

In  Blauwe Zorg in de Wijk in Maastricht gaan we op zoek naar andere manieren van zorg verlenen. Dat doen we ook door in gesprek te gaan met de bewoners van de vier wijken. Tijdens de opening van de Groene Loper op 29 maart jl. troffen oud-leerlingen en buurtbewoners elkaar in een schoollokaal van de St. Theresiaschool en werd een serie korte video portretten gemaakt.

Eén van deze gesprekken is met Margo. Zij vertelt op openhartige wijze hoe zij ondanks haar ernstige beperkingen vastberaden zelf de touwtjes in handen houdt, over haar druk bezochte keramiek lessen, haar grote liefde en hoe ze het leven ten volle wenst te leven door te focussen op de dingen die ze wel kan.. Dat  sluit zo mooi aan bij de grondgedachte van Blauwe Zorg in de wijk: Positieve Gezondheid. 

Bekijk hier de video: Het verhaal van Margo Gilissen
 

reunie taart.jpg