In de wijk aan de slag met Positief Gezondheid

Op 23 en 25 januari 2018 vonden de eerste try-outs plaats van de workshop ‘Positieve Gezondheid en IK Positief Gezond’ in Blauwe Zorg in de wijk bij Trajekt in Wittevrouwenveld in Maastricht. Enthousiaste buurtbewoners en vrijwilligers gingen samen aan de slag met het gedachtengoed en het ‘spinnenweb’ van Positieve Gezondheid. Het was heel bijzonder om met elkaar te praten over persoonlijke situaties en ervaringen. Gezondheid en je gezond voelen bestaan uit zoveel meer ziek zijn of niet ziek zijn. We hebben gepraat over doelen en idealen. Over kwaliteit van leven en levensuitdagingen. Wat zou je nodig hebben om meer invloed uit te oefenen op jouw eigen gezondheid, om je bewuster te worden van je mogelijkheden. Resultaat: inspirerende gesprekken over wat voor jou belangrijk is als het gaat om gezondheid.

Vanaf maart 2018 willen we in alle vier de wijken in Blauwe zorg op frequente basis buurtbewoners en vrijwilligers uitnodigen om aan de (gratis) workshop mee te doen. Wil je meer informatie of je nu al inschrijven stuur dan een mailtje naar kknopper@zorgbelanglimburg.nl.
Wilt u meer informatie over de huidige projecten binnen de pijler Burger aan zet? Klik hier. 

Bent u geïnteresseerd in lezingen, projecten en workshops over Positieve Gezondheid in Limburg mail dan naar positiefgezond@huisvoordezorg.nl.

 

pg in wijk.jpg